Cikk a dehir.hu oldalán

Olvassa el az eredeti cikket a dehir oldalán.

Új életre keltik a meghibásodott számítástechnikai eszközöket a debreceni szakemberek

Ennél a cégnél alap a szakmai korrektség és a jó partneri viszony az ügyfelekkel. Mint nyilatkozzák, mindent megtesznek azért, hogy aki hozzájuk fordul, elégedetten távozzon.

Wesser László és Bujdosó Zsolt neve jól cseng a számítástechnika és az informatika világában, ahol több mint huszonöt éve dolgoznak. Idén új helyen, új cégük, a W&B PC Informatikai Kft. kötelékében fogadják az ügyfeleket – az Angyalföld tér 16. szám alatti irodában és műhelyben.

Új életre keltik a meghibásodott számítástechnikai eszközöket a debreceni szakemberek

Tevékenységi körük igen széles: nyomtatók, multifunkciós eszközök, plotterek, 3D nyomtatók egyaránt tartoznak is. Emellett monitorok, képmegjelenítő eszközök, projekto­rok, fényújságok, szünetmentes áramforrások, PC-k, notebookok, tabletek, ipari elektronikák javításával, szervizelésével is foglalkoznak.

Wesser László

– Jó döntés volt, hogy ide, a Tócóskert szívébe költöztünk. Semmivel nem vagyunk messzebb az ügyfelektől, mintha a belvárosban dolgoznánk, ugyanakkor aki idejön, ingyenesen parkolhat a környéken – mondja Wesser László. – Az itt élők is örülnek annak, hogy egy

olyan szerviz színesíti a helyi szolgáltatások palettáját, ahova bátran hozhatnak javításra szoruló számítógépeket, nyomtatókat, tableteket és projektorokat.

S nekünk is jó, ha az ügyfeleink jó hírünket viszik a világba. Nemrég történt, hogy egy fiatal hölgy becsengetett a laptopjával, és amikor azzal végeztünk, kérte, hogy tegyük rendbe az édesanyja gépét, majd mehettünk a szomszédba, ahol a wifivel voltak gondok…

– Nem csak lakossági ügyfeleik vannak, ugye?

– Nagyobb cégekkel, intézményekkel is kapcsolatban állunk. A Lenovo, HP és Dell márkák garanciális szervizpontjaként dolgozunk, egyébként márkafüggetlenek vagyunk, tehát mindennel foglalkozunk, mindent javítunk, rendbe teszünk.

Bujdosó Zsolt

– Gyorsan dolgoznak? Manapság mindenki mindent azonnal szeretne…

– Az az igazság, hogy a korrektség nagyon fontos ebben a szakmában. Nálunk az az alap, hogy

amikor behoznak egy javításra szoruló eszközt, nem fogunk légből kapott árakat mondani. 24-48 órán belül adunk árajánlatot, ami a mai világban nagyon gyorsnak számít.

Ehhez ugyanis az kell, hogy előbb vizsgáljuk meg az eszközt, és így akár több alternatívát, megoldási javaslatot is tudunk kínálni annak függvényében, hogy a meghibásodott darab javítható-e vagy cserére szorul. Ügyfelünk ez alapján tud dönteni, számára melyik a szimpatikusabb, s hogyan haladjunk tovább. Ma egyébként egy-egy márkán belül is nagyon sokféle megoldás létezik, csak a laptopokból kiindulva is vannak olyan világmárkák, melyeknél gyakorlatilag minden sorozat képernyője másképpen csatlakozik. Ha szükséges, megrendeljük az alkatrészt és beépítjük. Fontosnak tartom a mi szakmánkban az elméleti tudás mellett azt is, hogy a „csavarhúzót” is jól forgassuk.

Pazarlásnak gondolná, ha egy-egy elektronikai eszközt csak úgy kidobnánk, hiszen a mai számítógépeket sok éven át lehet használni. Az átlag felhasználó számára, aki a neten szeretne böngészgetni, megírna egy-két levelet, zenét hallgatna vagy filmet nézne, akár egy i3-as processzorral szerelt számítógép is megfelelő lehet – még akár évekig is.

Wesser László elárulja, hogy aki ebben a világban eredményesen szeretne dolgozni, annak folyamatosan képeznie kell magát. Ő maga is igyekszik új és új területeket megismerni, felfedezni.

– Minden változik, ez egy nagyon intenzíven fejlődő terület. Egy viszont változatlan kell, hogy maradjon, az pedig a szakmai korrektség és a jó partneri viszony az ügyfelekkel. Mi mindent megteszünk azért, hogy aki hozzánk fordul, elégedetten távozzon.